Koulusta valmistuvien epäreilu kevät

25.05.2020 | Uutiset

Koulusta valmistuvien epäreilu kevät

Varsinkin koulusta valmistuville tämä kevät on ollut epäreilu. Kannattaa lukea Paula Tiessalon kirjoittama blogiteksti aiheesta Blogiteksti

Lakkiaiset siirtyivät ja ammattiin valmistuneiden onnitteluruusut jäivät saamatta. YO-kirjoituksia aikaistettiin ja samalla kokeisiin keskittyminen ja valmistautuminen joutuivat kärsimään. Ammattiopintojen viimeisetkin lähtiopetustunnit katosivat ja työharjoittelupaikat saattoivat mennä alta. Kaiken lisäksi jatko-opintoihin pääsyn vaatimuksia muutettiin viime tipassa. 

Epäreilua, todella. Tiessalon sanat ovat täyttä totta: 

"Sinä olet tärkeä ja arvokas omana itsenäsi. Asiat eivät elämässä aina mene kuten haluaisimme. Välillä on todella vaikeaa. Koronan aiheuttama poikkeustilanne voi synnyttää epävarmuutta tulevasta.

Oma paikka maailmassa voi nyt olla melkoisen hämärän peitossa. Siinä missä yksi löytää moottoritien nopeasti, voi toinen kulkea pitkäänkin kiertoteitä ja kinttupolkuja kunnes löytää oman tiensä. Etsimiseen käytetty aika ei ole hukattua aikaa.

Siispä, koronasta huolimatta, tai juuri sen takia: kolminkertainen hurraahuuto kaikille teille elämänne käännekohdassa oleville nuorille!"

Arkisto